Лидер на пазара за ключалки съветва: Избирайте патрон, който не стърчи

Новините

06-02-2016, 17:43

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Мауер Локинг Системс" спечели пореден европроект на стойност 1,6 млн. лева

Няма стопроцентово сигурна ключалка. Добра защита може да се постигне само от правилен ансамбъл между врата, ключалка и патрон. Това разкри търговският директор на водещата фирма за производство на ключалки "Мауер Локинг Системс" Димитър Колев. "Няма неотваряема ключалка, но много зависи от надстърчането на патрона. Когато той излиза от нивото на вратата много лесно се захваща с чупачка, т. нар. меча лапа и може да бъде разбит безшумно и в рамките на секунди", обясни специалистът. 

В този смисъл серията на "Ред лайн", произведена от "Мауер" е един от удачните варианти. Сравнтително евтини, но даващи добра защита при цялото разнообразие от дебелини на врати, които се намират на българския пазар. Ако обикновен патрон нисък клас се чупи през средата, този на "Ред лайн" има друга точка на пречупване, която запазва патрона, обясни още Колев. Патроните "Ред Лайн" на "Мауер" са разработени съвместно с полицията. "Тази линия беше създаден именно по желание на полицията, с оглед на тенденциите в домните кражби", стана ясно от Колев. 

Повод търговският директор да даде съвети срещу крадците, стана пресконференция за спечелен европроект от "Мауер". Той е на стойност 1,6 млн. лева по оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност". С парите от него фирмата закупува нова машина за увеличаване на капаците за прозиводство на висок клас секретни ключалки.  На новата машина ще работят добре платени специалисти с висше инженерно образование.

По проекта по процедура "Повишаване на производствения капацитет в МСП" "Мауер Локинг Системс" ООД ще получи безвъзмездно финансиране от страна на ЕФРР на Европейския съюз в размер на 849 959,30 лв, от правителството на Република България - 149 992,80 лв, а собственото финансиране е в размер на 673 047,90 лв.

Макар и пореден това е най-големият проект печелен досега от топ-фирмата за производство на патрони и ключове. Тя с богата истoрияи и добре позната на пазара у нас и в чужбина. 

Вижте снимки от производствената база  на "Мауер" тук >>