България с 8 медала от турнир по киокушин в Иран

Спорт

06-02-2016, 12:12

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Богомил Костов, Марин Янчевски и Тодор Янков завоюваха златни медали

Отлично представяне записа юношеският отбор на турнира по киокушин в Иран. Българите участваха в надпреварата с 9 състезатели и спечелиха 8 медала, научи varnautre.bg. Със злато се окичиха Богомил Костов, Марин Янчевски, Самуил Стоев и Тодор Янков. Сребърни отличия спечелиха Радослав Нешев и Александър Стоименов. С бронз останаха Петър Добрев и Ангел Ангелов.

Турнирът се проведе на 5 февруари в град Рамсар (Северен Иран), а нашите момчета гостуваха в близкия изток по покана на Иранската Федерация по киокушин карате, тъй като успехите на Шихан Емил Костов като състезател и треньор не останаха незабелязани от домакините.
Българите Богомил Костов, Самуил Стоев и Александър Стоименов спечелиха първите си срещи и се класираха на финал. 

С бронз се завръща Петър Добрев, който стартира турнира с победа, но във втората си среща записа нелепа загуба. Ангел Ангелов пък не успя да се пребори и още след първия мач отпадна от надпреварата.

През 2014 г. Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова бяха първите европейци, поканени за инструктори на 220 ирански каратисти. По същото време се проведе и съдийски семинар, както и изпит за повишаване на степени.

Сенсей Гергана от своя страна е първата международна инструкторка (жена) в историята на иранския киокушин. Според религията в Иран - мъжете и жените се задължават да тренират отделно (в отделни сгради). Така Сенсей Апостолова предаде на близо 60 участнички своя опит в карате киокушин.