Черно море с десета победа в първенството

Спорт

05-02-2016, 20:46

Снимка:

Varnautre.bg/Ивайло Борисов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море Порт Варна - Черноморец (фоторепортаж)

Варненци удариха Черноморец с 93:85

Черно море Порт Варна записа десетата си победа от началото на сезона в НБЛ. В "морското" дерби варненци посрещнаха бургаския Черноморец и спечелиха с 93:85, след като водеха през цялото време. Гостите обаче бяха близо и на няколко пъти имаха шанса да изравнят, но домакините успяха да ги удържат. Този резултат бе и добър подарък за рождения ден на наставника на варненци Спас Натов.

Така Черно море излезе пети с баланс 10:8 и утре ще се надява Лукойл Академик да бие Спартак Плевен и да запази тази позиция. Черноморец пък остава последен с баланс 2:16, като бургазлии няма да участват и в турнира за Купата. Варненци пъквече чакат жребия за надпреварата, а той е на 9-и февруари (вторник).

Началото на мача бе по-добро за домакините, които в третата минута се откъснаха с 6 точки. Гостите стояха близо, но скоро след серия от 9-0 разликата стигна до 12, а след първата част бе 9. През втората четвърт варненци продължиха да водят, но преднината им падна до само 3 точки. Те обаче реагираха и пак я направиха двуцифрена, като на почивката бе 11.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

Черно море не изпусна водачеството и в третата четвърт, като то ту минаваше 10 точки, то слизаше под. След 30 минути варненци бяха напред с 6, а малко след началото на последната четвърт падна и до 4. Малко по-късно обаче "моряците" направиха серия от6-0 и по средата на частта преднината им стигна 12 точки. Бургазлии не се предадоха и две минути и половина преди края свалиха до 7, но варненци не се дадоха и удържаха успеха.

Най-резултатен за победителите стана Симеон Илиев с 25 точки, като той добави и 7 борби и 7 асистенции. С дабъл дабъл от 15точки и 10 борби завърши Никола Маравич, а с 14 точки и 6 асистенции бе Пламен Алексиев.

За гостите с 25 точки и 6 борби бе Илия Цветкович, а с 23 точки, 8 борби и 4 асистенции приключи Хънтър Уилямс.