АГ специалисти преглеждат безплатно във варненско ДКЦ

Животът

04-02-2016, 17:44

Снимка:

deals.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От 5 февруари до края на месеца

Дни на безплатни профилактични прегледи обявиха от Центъра за женско здраве към ДКЦ "Чайка" във Варна. Кампанията е по случай 4-ти февруари – Световния ден за борба с рака. От утре, 5 февруари до края на месеца всички дами ще могат да се ползват от пакет "Женска профилактика", който включва безплатен преглед от АГ специалист и безплатно вземане на цитонамазка. Единствената платена услуга ще бъде лабораторното изследване на пробите, което ще се заплаща на стандартната цена.

Онкологичните заболявания са сред основните причини за смъртност в световен мащаб. С най-голяма честота са злокачествените заболявания на млечната жлеза при жените и рака на белите дробове при мъжете. Следват туморите на дебелото и правото черво, на простатната жлеза и гинекологичните злокачествени заболявания при жените.

Всяка година у нас се диагностицират над 1 000 жени с рак на маточната шийка, а смъртните случаи са около 350 на година. Най-засегната е възрастта между 40-49 години, за съжаление през последните години зачестяват случаите на рак на маточната шийка и преди 30-годишна възраст.

Желаещите да се възползват от преференциалните условия могат да запишат час на телефоните на регистратурата на ДКЦ "Чайка" (052/786 900 и 052/302 321).