Осъдиха условно 59-годишна жена за измама в големи размери

Крими

04-02-2016, 15:52

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Потърпевш е младеж от руски произход, който е ощетен с над 133 хил. лева

59-годишна жена беше осъдена на първа инстанция за измама в големи размери. Районният съд във Варна й наложи наказание от 3 години лишаване от свобода, отложено с 5 години изпитателен срок.

59-годишната З. Димитрова беше призната за виновна, че в периода от 14 февруари до 31 юли 2009 г., в условията на продължавано престъпление, с цел да си набави имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у живеещ в страната младеж от руски произход, че ще му помогне да подобри финансовото си състояние чрез извършени от него поредица от правни действия, сделки с недвижими имоти и собствени парични средства. По този начин Димитрова причинила на пострадалия имотна вреда в големи размери – общо за над 133 хиляди лева.

Според обвинителния акт, подсъдимата добре познавала пострадалия и спечелила неговото доверие, тъй като била роднина на негов близък. Възползвайки се от благоразположението на младежа и от собственото си участие в управлението на две фирми за строителство и сделки с недвижими имоти, тя го мотивирала да продаде или прехвърли последователно два свои апартамента (във Варна и в София).

Подсъдимата го уверила, че след продажбите ще му помогне да инвестира парите си така, че да подобри чувствително материалното си положение. Подсъдимата успяла да убеди пострадалия на няколко транша през горепосочения период да прехвърли собствени средства и имот на двете управлявани от нея фирми, като по този начин му причинила имотна вреда и го довела до финансов крах. 59-годишната жена е с чисто съдебно минало. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.