Чакат се 37 млн. лв. за проекта за инфраструктурата на Златните

Мисия Варна

03-02-2016, 14:00

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Първият етап бе приключен успешно

Община Варна е подала проектно предложение на стойност над 37 млн. лв. с ДДС за изпълнение на втората фаза на проекта за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в курорта Златни пясъци по ОП "Околна среда 2007-2013г". Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се осъществява с финансовата подкрепа на ЕС чрез Кохезионния фонд.

Със средствата ще бъдат проектирани, изградени и въведени в експлоатация обектите, предвидени за реконструкция, модернизация и разширение на ПСОВ-Златни пясъци и за частично изграждане, реконструкция и рехабилитация на канализационната мрежа в СО "Ален мак”.

"Като цяло изпълнението на проекта ще има пряк положителен ефект и принос за повишаване качеството на живот и привлекателността на курортния комплекс "Златни пясъци”, както и за подобряване на условията за развиване на туристическия сектор по Черноморското крайбрежие", коментира кметът на Варна Иван Портних. Той припомни, че първият етап бе приключен успешно, а в края на 2015 г. Община Варна обяви обществените поръчки за изпълнение на дейностите за реконструкция модернизация и разширение на ПСОВ – Златни пясъци, (28 млн. лв.); за частично изграждане реконструкция/рехабилитация на канализационната мрежа в СО "Ален мак" - доизграждане на около 5 км. главни канализационни клонове на битовата канализация и 265 бр. канализационни отклонения, (2,8 млн. лв.); както и за строителен надзор за двата строежа.