Съдят рецидивист, ограбил и опитал да изнасили рускиня

Крими

01-02-2016, 14:23

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Освободен бил предсрочно от затвора, където лежал за убийство и изнасилване

Варненската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 39-годишния Хасан Хасанов, който ограби руска гражданка, като употреби за това сила и заплахи, направи опит да я изнасили и открадна нейни лични вещи. 39-годишният мъж е извършил всички престъпления след предсрочното му освобождаване от затвора, където е изтърпявал 20-годишна присъда за убийство по особено жесток начин и изнасилване.

На 12 юни 2015 г. Хасанов, който бил нает за общ работник в жилищен комплекс в курорта Златни пясъци, решил да изнасили и ограби руска гражданка, която обитавала апартамент там. След полунощ проникнал в жилището на спящата жена през съседния апартамент, чиито ключове не предал, след като завършил ремонта в него. Хасанов влязъл през отворената тераса, въоръжен с нож, с маска и въже. Нахвърлил се върху спящата жена, опрял нож в гърлото й и се опитал да я завърже. Рускинята направила няколко неуспешни опита да избяга, сама предложила да му даде наличните си пари, смятайки, че Хасанов иска само да я ограби. Поискал освен парите и бижутата, банковите й карти заедно с ПИН-кодовете. Общата стойност на ограбеното е 10 502 лева. Когато рускинята не била в частния си имот той откраднал от дома й маратонки и дори дамско бельо.

39-годишният опасен рецидивист ще дочака явяването си пред Окръжния съд във Варна в затвора, където се намира от момента на разкриване на извършените от него тежки престъпления.