Спартак Варна започва подготовка с куп нови футболисти

Спорт

01-02-2016, 12:38

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Юноша на Черно море, играещ в Швейцария, ще поддържа форма със "соколите"

Спартак Варна започва подготовка днес следобед с група от около 25 футболисти. Това каза треньорът на "соколите" Димитър Пантев. На първото занимание за 2016 година се очакват и куп нови футболисти, който ще бъдат тествани от наставника в предстоящите контроли в подготовката.

Нападателите Ивайло Русев, който през есента игра в Каварна, и Вилиян Денчев, ритал за последно в Гърция, вратарят Георги Донков, централният защитник Калоян Иванов, който се завръща от Девня, и Павел Маринов от Ботев (Брестак) със сигурност ще започнат днес занимания с варненци. Любопитно е, че Ивайло Русев ще е съотборник със своя чичо Марин Русев - Мъню, който през есента вкара няколко важни гола. Иво също е записал мачове в "Б" група през есента на 2014 година.

Подготовка със спартаклии ще започне и юношата на Черно море Цветан Караколев. Централният бранител, който е минал и през школата на Литекс, а след това игра в ниските дивизии на Германия, ще поддържа форма с варненци. В момента роденият през 1994 година футболист играе в Швейцария.

По време на подготовката "соколите" планират 5 контроли. Първата е на 10 февруари с Калиакра в Каварна, а на 13-и на "Локомотив" ще гостува лидерът в шуменската "А“ окръжна група Хитрино. За 22-ри или 24-ти предстои проверка с третодивизионния Интер (Плачидол). Съперниците за останалите два спаринга вероятно ще са от третия ешелон на Североизток.