Варна се включва в Европейската седмица на предприемачеството

Мисия Варна

01-02-2016, 10:20

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще бъдат представени варненски организации и образователни учреждения, прилагащи иновативни подходи на работа и обучение

Първото издание на Startup Europe Week ще се проведе във Варна. Домакин и получил одобрението да бъде организатор на инициативата на Европейската комисия е екипът на Beehive/Сдружение "Споделено работно място".

Startup Europe Week предоставя възможност на ученици, студенти и Startup ентусиасти да се запознаят с предприемаческата екосистема в региона.

По време на събитието, в рамките на 20-минутни панели, ще бъдат представени варненски организации и образователни учреждения, прилагащи иновативни подходи на работа и обучение. Те ще запознаят аудиторията с дейностите, чрез които подкрепят и насърчaват предприемачеството в региона.

Startup Europe Week се провежда в 40 страни и в над 200 градски центрове в цяла Европа. Събитието поставя акцент върху възможностите за развитие на местно ниво, чрез представяне на ресурсите в регионалните екосистеми.

Във Варна ще се проведе на 6 февруари от 10 до 17 часа в Beehive Co-working Space на ул. "Ген Колев" 54, ет.6. Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация. Подробности на вижте тук>>