Осъдиха условно мъж, ограбил шефа си

Крими

29-01-2016, 15:29

Снимка:

novinite.bg/ архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Не бил доволен от възнаграждение и задигнал оборот, алкохол и сокоизстисквачка

30-годишен мъж беше осъден за кражба на пари и вещи от търговски обект на негов работодател. По силата на споразумение, 30-годишният Т. Радков бе признат за виновен, че след полунощ на 9 октомври 2014 г., от заведение в квартал "Бриз", чрез използване на ключ дубликат, отнел сокоизстисквачка, бутилки с алкохол и оборотна парична сума. Общата стойност на инкриминираното имущество възлиза на над 2000 лева.

Подсъдимият бил нает по обява от собственика на търговския обект за извършване на техническа услуга в заведението. Впоследствие по устна договорка той бил ангажиран да започне работа пробно като барман и управител на същото заведение. В течение на няколко дни подсъдимият изпълнявал тези функции, но по решение на работодателя взаимоотношенията били прекратени, като при получаването на възнаграждението за пробния период Радков върнал ключа за обекта. През нощта на 9 октомври, недоволен от полученото заплащане, подсъдимият проникнал в заведението с направен от него ключ дубликат и отнел горепосочените чужди вещи.

След постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи на Т. Радков наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Причинените имуществени щети от деянията са възстановени. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.