Четири бебета в зоопарка намериха осиновители

Животът

29-01-2016, 15:11

Снимка:

Зоопарк-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

59 чакат своите благодетели

Две вълчета, малка маймуна от вида "Зелена морска котка" и малкото на благородните елени вече имат осиновители, съобщи Иванка Стоянова, управител на зоопарка във Варна. Те са поели месечната им издръжка – по 120 лв. за първите две бебета, 50 лв. за второто и 150 лв. за третото. За осиновяване чакат още 59 новородени животни, но това не значи, че ще трябва да полагате грижи за тях в дома си, уточняват от зоопарка. Идеята е чрез месечна финансова издръжка благодетелите на малките питомници да допринесат за подобряване условията на живот на своите избраници.

Осиновител може да бъде всяко физическо или юридическо лице. При желание от тяхна страна е възможно пред помещението на осиновеното животно да бъде поставена рекламна табелка. Самото осиновяване пък става след подписване на договор за дарение. Той може да бъде сключен за срок минимум 1 месец и максимум 2 години. В знак на благодарност зоопаркът дава специално създадена за случая грамота.

За всяко новородено се полагат специфични грижи и затова тяхната издръжка и предвидените дарения са различни. Малкото на двугърбата камила, например, има нужда от месечна издръжка в размер на 220 лв. Следват го бебетата - мъжко и женско, на лопатарите, за които са необходими по 150 лв. По 120 лв. са необходими за останалите две вълчета и по 100 лв. за петте малки муфлона. За осиновяване срещу 60 лв. месечно чакат шест виетнамски прасенца и две дългоноси мечета. А три невръстни златни фазанчета чакат своите осиновители срещу 50 лв. месечно. Най-малка е издръжката за десетте морски свинчета и още толкова вълнисти папагалчета, деветте токачки, петте корели, едното пуйче и двете патета на лебедоподобните гъски, за които са необходими само по 30 лв. месечно за всяко от тях.

Повече информация за бебетата можете да намерите тук.