Хората във Facebook ще могат да се ядосват и да тъгуват

Животът

29-01-2016, 09:03

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Социалната мрежа пуска 6 нови емоции

Не след дълго 1,6 милиарда потребители на Facebook ще разполагат с повече възможности за бързо изразяване на чувствата си в най-голямата социална мрежа в света, пише CBS News, цитирана от Агенция Фокус.

След четири месеца на тестове в САЩ, изпълнителният директор Марк Зукърбърг заяви, че “съвсем скоро” шест нови емоции ще бъдат добавени в социалната мрежа в глобален мащаб. Зукърбърг не уточни точните срокове, докато обсъждаше новата функция с анализатори по време на представянето на доклада за приходите от последното тримесечие. Допълнителните възможности ще разширят изразността на Facebook отвъд добре познатия пръст с вдигнат палец, който хората натискат, за да покажат, че харесват публикация, фотография или видеоклип.

Новите реакции ще включват символи за “angry” (яд, възмущение), “sad” (тъга), “wow” (удивление, учудване), “haha” (смях) и “love” (любов). Искаме хората да могат да споделят всичко, което има значение за тях, не само щастието. Хората ще ги харесат, когато ги видят (новите реакции),” отбелязва Зукърбърг.

Facebook се надява, че по-големият избор ще насърчи потребителите да споделят мислите си по-често и да прекарват в социалната мрежа дори по-дълго време, отколкото вече прекарват. Компанията тества различни видове реакции в Чили, Филипините, Португалия, Ирландия, Испания, Япония и Колумбия. Зукърбърг посочва, че инженерите на Facebook трябва да направят още промени, преди новите функции да бъдат предложени в други части на света.