Избраха управител на кучкарника

9 души подадоха документи, трима бяха допуснати до събеседване

Комисията, оценяваща кандидатите за управител на общинския приемник за безстопанствени кучета, е излъчила победител. На първо място в конкурса е класиран Росен Русев, а на второ място е Евелина Дамянова.

Общо девет души подадоха документи за участие в конкурса за нов шеф на кучкарника. Трима от тях- Русев, Дамянова и Владимир Димитров бяха допуснати до събеседване, което се проведе на 15 януари. На него претендентите трябваше да покажат познанията си по Закона за защита на животните, Закона за ветеринарно-медицинската дейност и наредбата за изискванията към обектите, в които се отглеждат и развъждат животни.

През последните години в приюта се смениха няколко управителя. Понастоящем той се управлява от временно изпълняваща длъжността д-р Нели Георгиева. Същевременно зоозащитници от години алармират за недобросъвестно отношение към кучетата.

Подобен случай бе тиражиран и в началото на тази година. Доброволци разкриха, че в първите работни дни на 2016 г. са заварили кучетата, озверели от глад, сняг в клетките и два трупа. По-късно от общината отрекоха, че животните не са били хранени, а за двете умрели кучета заявиха, че са били прибрани болни от улицата.