Турнирът "Пингвини" събира млади плувци на басейн "Приморски"

Спорт

28-01-2016, 14:15

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Организатор на надпреварата е ПСК Черно море

Талантливи плувци във възрастова група "Весел делфин" ще мерят сили във второто издание на плувния турнир "Пингвини", който ще се проведе във Варна тази събота. Организатор на надпреварата е ПСК Черно море, със съдействието на община Варна – дирекция "Спорт" и ОП "Спорт – Варна". Състезанието ще се състои на басейн "Д-р Л. Лазаров" в комплекс "Приморски".

Поканени са да вземат участие плувци от варненски клубове, заявка за участие са заявили и състезатели от Добрич и Силистра.

Надпреварата ще се проведе по правилата на БФПС с ръчно измерване, като за медали ще се борят момичета и момчета, родени 2005/2006 г. На практика тя ще бъде генерална репетиция за предстоящото държавно първенство в тази възраст, което е идния месец във Варна. Всеки състезател има право на участие в 4 дисциплини, както и в щафетите. За отборното класиране участват резултатите на първите четирима състезатели от клуб. Няма ограничения за брой участници от един отбор. Техническата конференция е насрочена за 8,30 ч. в деня на турнира на ПК ”Приморски”. Всички призьори ще бъдат наградени с медали. Отборното класиране ще се формира по точките на ФИНА. Момчетата и момичетата с най-добрите резултати ще бъдат отличени с плакети.

Официалното откриване на второто издание на „Пингвини“ е от 9 ч. на 30 януари, а началото на надпреварата ще бъде дадено петнадесет минути по-късно. По предварителна програма се предвижда преди обяд момчетата и момичетата да плуват в следните дисциплини – 50 м свободен стил, 100 м гръб, 100 м бътерфлай, както и 4х50 м смесена щафета. Следобед състезанието продължава от 16,15 ч, като претендентите за медали първо ще плуват 100 м свободен стил. След това момчетата и момичета ще се състезават и на 100 м бруст, 100 м съчетано плуване, както и на щафета – 4х50 м свободен стил.