18-годишен отвлече непълнолетна, не откликвала на чувствата му

Крими

28-01-2016, 13:52

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Младежът склонил нейна приятелка да я доведе на среща в необитаема постройка

18-годишен младеж от Игнатиево беше осъден за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно момиче. Наложеното му наказание е 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение между подсъдимия, пострадалата и прокуратурата, 18-годишният В. Димитров се призна за виновен в това, че вечерта на 24 срещу 25 януари миналата година, като непълнолетен, противозаконно лишил от свобода 16-годишно момиче от същия град. Според внесения в съда обвинителен акт, младежът харесвал девойката, като нееднократно изявявал желание да се среща и излиза с нея.

Непостигайки намеренията си, той склонил нейна приятелка да я доведе на среща в необитаема постройка в близост до дома, където живеел. Именно тогава подсъдимият успял да задържи и затвори принудително момичето, което в продължение на няколко часа останало завързано със сезал и тиксо в помещението. 

18-годишният младеж е с чисто съдебно минало. Той бе осъден за заплати предявения по делото граждански иск от пострадалата в размер на 4000 лева, като обезщетение за причинените й в резултат на деянието неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.