Двама апаши отиват на съд за кражби от склад в Кораборемонтния завод

Мисия Варна

26-01-2016, 15:11

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Изнасяли техника и машини

Варненската районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу двама варненци за кражби от склад на частна фирма на териотрията на КРЗ "Флотски арсенал". Обвиняеми са 30-годишният Веселин Банчев и съучастникът му 24-годишния Радостин Костов. Вторият е извършил кражбата при условията на продължавано престъпление, а първият в условията на опасен рецидив.

Двамата апаши срязали катинар и задигнали техника и машини. Стойността на откраднатото е 12 277 лева. Нанесените щети на склад на частна фирма, базирана в помещение на КРЗ "Флотски арсенал" във Варна, са възстановени частично.

Между 19 декември 2014 г. и 12 януари 2015-та Банчев сам, и в съучастие с Костов,  на няколко пъти отнемал инструменти и машини от склад на частната фирма с намерението противозаконно да ги присвоят, като за да проникнат в склада, срязали катинара на решетката на входната врата. Откраднатите инструменти и машини двамата предложили и продали на различни лица, пред които скрили факта, че са предмет на кражба, а други предали за скрап.

Квалификацията на престъплението спрямо обвиняемия Веселин Банчев, като извършена при условията на опасен рецидив, се определя от факта, че той има влязла в сила присъда от 4,6 год. при първоначално строг режим от 2012 г. Деянието, за което Костов ще бъде изправен пред съда, е извършено като повторно, тъй като и той е осъждан вече за кражби, като му е наложено след споразумение наказание "Пробация".

Предстои делото срещу двамата да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.