Протест срещу домашния арест на обвинени в отвличане

Пострадалият е ударен с електрошок, натикан в багажник и бит

Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда протест срещу определените мерки за неотклонение "Домашен арест" спрямо Георги Цветанов и Александър Колев, обвинени като съучастници в отвличането на варненеца Й.Р. Останалите - Антон Иванов, Евгени Димитров и Никола Николов са с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

На 14 януари Й.Р. гостувал в дома на Иванов. След като си тръгнал от дома му, 29-годишният мъж решил, че му е откраднал таблета и няколко породисти кученца. Според Иванов пострадалият му дължал и пари. Така Иванов и 28-годишният Евгени Димитров решили на 16 януари да отвлекат Й.Р., а за целта извикали и познатите си 26-годишния Александър Колев, 30-годишния Георги Цветанов и 37-годишния Никола Николов.

Иванов повикал на среща Й.Р. На уговореното място потърпевшият бил ударен с електрошок от Евгени, а след това натоварен в багажника на кола и отведен в дома на Иванов.Там похитителите му го били едно денонощие. Отвлеченият успял да се спаси с бягство през прозореца и да уведоми полицията.

Утре състав на Апелативния съд ще разгледа внесения протест срещу по-леките мерки за неотклонение на Георги Цветанов и Александър Колев.