Рокери пешеходци блокираха кръстовище в знак на протест

Животът

22-01-2016, 16:28

Снимка:

Varnautre.bg/Ивайло Борисов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Моторджии на протест срещу държавния рекет

Обещаха демонстрации цял месец

Над 150 рокери блокираха кръстовището до Катедралата в знак на протест срещу служебното прекратяване на регистрациите на автомобили при неплатена навреме застраховка "Гражданска отговорност". Водачите на двуколесните превозни средства настояват да не бъдат задължавани да застраховат превозните средства, когато не ги ползват, както се случва през зимния период. Поради тази причина и повечето от недоволните дойдоха пред Катедралата без моторите си.

Като поредната лобистка недомислица определи въведената в началото на годината промяна Красимир Симеонов от мотоклуб Stormbringers. Защо трябва да плащам застраховка когато моторът ми стои в къщи и акумулаторът е свален, попита той.

Според него застраховката "Гражданска отговорност" трябва да бъде за водача, а не за автомобила, тъй като той носи отговорност.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

Промяната мина без обществено обсъждане, отбеляза Цвета Кирилова, която обърна внимание и че потърпевши са и собственици на кемпери, каравани и ремаркета над 750 кг, както и ретро-автомобили и собственици на повече от едно МПС.

Моторджиите обещават изпълнен с протести февруари ако държавата не обърне внимание на исканията им за отмяна на служебното прекратяване на регистрациите и допускане на възможност за срочна застраховка под една година. Планира се и национален протест пред Парламента.