Оставиха в ареста двама братя наркодилъри от "Виница"

Крими

22-01-2016, 12:55

Снимка:

izvestnik.info

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Единият поиска домашен арест, тъй като страдал от заболяване, което облекчавал с цигара марихуана дневно

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо двама братя, обвинени за държане на наркотични вещества с цел разпространение. В дома на Никола и Живко Д. на ул. "Найден Райков" в квартал "Виница“ са открити близо 30 грама марихуана, семена с тегло около 6 грама и близо 9 грама амфетамин, както и електронна везна.

Съдът прецени, че макар и в начален етап на разследването, може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, за което братята са обвинени. Освен откритите при претърсване наркотични вещества и предмети, вероятно използвани за дозиране и продажба, има и свидетелски показания на трети лица, че двамата мъже са наркодилъри. Съдът прецени, че поради изключително високата обществена опасност на деянието, за което са привлечени като обвиняеми, както и размера на предвиденото от закона наказание, Никола и Живко Д. трябва да бъдат задържани под стража.

Защитата на Живко Д. поиска определяне на мярка "домашен арест“, тъй като мъжът страдал от заболяване, което облекчавал с една цигара марихуана дневно. Той изтъкна и факта, че двамата братя се грижат за болната си баба. Затова ще бъде изготвена медицинска експертиза за здравословното състояние на Живко Д., а социалните служби ще бъдат уведомени за местонахождението на възрастната жена.

Определената от ВОС първоначална мярка за неотклонение"задържане под стража“ спрямо Никола и Живко Д. може да бъде обжалвана в 3-дневен срок, считано от днес.