Екшън при минус 17°: Мъж по боксерки пътува километри върху покрива на колата си, хваща крадец

Крими

22-01-2016, 09:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Крадецът подкарал по заснежените улици и опитал да изръси собственика, но младият мъж успял да се намести на покрива

Млад мъж, облечен само по боксерки, спаси колата си от кражба, като се метна на покрива й. При това при смразяваща температура от минус 17 градуса, съобщава Би Би Си. Екшънът се разигра в Кристиансанд в Южна Норвегия.

След като накрая колата се забила в предпазни прегради на мост, собственикът й бил "доста окървавен", съобщава местната полиция. Крадецът бил задържан.

25-годишният мъж бил разбуден в малките часове на сряда, когато чул как двигателят на колата му "Фолксваген Пасат" внезапно заработил. Изскочил навън по бельо и успял да хване дръжката на една от вратите. Крадецът подкарал колата по заснежените улици и опитал да изръси собственика. Но младият мъж успял да се намести на покрива и се държал здраво.

Колата, по данни на полицията, летяла в някои участъци даже с 90 км в час, но мъжът не паднал. Дори в един миг успял да счупи с коляно задното стъкло и да се вмъкне в купето. Последвала схватка с крадеца, автомобилът се забил в преграда на моста.

"Брус Уилис да беше, нямаше да може да направи това", казва местният полицейски шеф Ян Нестланд пред норвежката телевизия TV2. По думите му, едно е да разбиеш автомобилно стъкло, когато си облечен, но трябва да си напълно щур да опиташ това, ако си по бельо при минусови температури, колата лети с висока скорост и си на покрива й.

Изумителният екшън, естествено, е отразен обилно от медиите в страната.