Варненец с номинация за евродепутат на годината

Новините

16-01-2016, 13:45

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Номинацията на Емил Радев е за на неговата последователна работа в сферата на благосъстоянието и защитата на животните

За първи път за наградата Евродепутат на годината в категорията "Благосъстояние на животните" е номиниран български представител. Това е варненският евродепутат Емил Радев от групата на ГЕРБ/ЕНП. За приза той ще се съревновава с Януш Войчиечовски от Полша и Аня Хазекамп от Холандия.

През март престижното европейско издание "Parliament Magazine" ще раздаде за 12-и пореден път своите награди за евродепутат на годината (MEP Awards). Високите отличия се присъждат в 20 отделни категории, като във всяка от тях са номинирани по трима евродепутати. Те са предварително селектирани измежду всички предложени и допринесли съществено за сектора и свързаните с него политики.

Номинацията на Емил Радев е вследствие на неговата последователна работа в сферата на благосъстоянието и защитата на животните, борбата с трафика и нелегалната търговия с животни, решаването на проблемите, свързани с регистрацията и идентификацията на домашни любимци, както и създаването на зоополиция в България.

Последното е постижение не само за нашата страна, но и за Европа, тъй като по този начин България стана втората държава в ЕС със специализирано полицейско звено за защита на животните - успех, признат не само от организациите за защита на животните, но и от Европейския парламент. За наградите MEP Awards могат да гласуват само членове на Европейския парламент, а победителите ще бъдат обявени на 29 януари 2016 г.