Герб и делфини на Ларгото (снимки)

Мисия Варна

16-01-2016, 10:11

Снимка:

LiveVarna

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пред паметника на Стефан Караджа в настилката се монтират плакети на 192 световни столици

Започна монтирането на нови пейки на ларгото - от хотел "Черно море" до входа на Морската градина. Ремонтът е част от проекта за естетизация и модернизация на главни пешеходни зони във Варна. Предстои да бъдат монтирани и две електронни табла, на чиито екрани ще се излъчва информация.

Гербът на Община Варна, 192 плакета на световни столици и пластика на делфини ще са част от новия вид на пешеходната зона. Гербът, с размери около 3 метра, е изработен от полиран гранит и e пред Фестивалния и конгресен център. В средата на ларгото пък е монтирана пластика с делфини, изработена от бронз. Целта е тя се превърне в любимо място за снимки на варненци и гостите на града, обясни проектантът арх. Александър Минчев.

В пространството пред паметника на Стефан Караджа в настилката се  монтират плакети на 192 световни столици. Те са изработени от неръждаема стомана и са разположени в географската посока, в която се намират спрямо Варна. Идеята е да се покаже връзката на морската столица с останалите столици, каза арх. Минчев.