Лекар дарява шалчета на Черно море за фенове

Раздаването им започна

Стотици фенове ще се сдобият с шалчета на любимия си футболен клуб "Черно море". Инициативата е на варненец, който от 25 години живее и работи като лекар в Белгия, научи varnautre.bg. Въпреки че отдавна е извън пределите на страната, Огнян Калинов нито за миг не е спрял да обича Черно море. Все още е запален фен на "моряците", чиито изяви редовно следи.

Идеята да подари шалчета му хрумнала наскоро и лекарят веднага предприел стъпки за реализацията й. На артикула са изобразени трите трофея, спечелени от варненци - този от 1925 година и историческите две купи на "моряците", завоювани през изминалата 2015 година. Първоначално поръчал 100 аксесоара, които са доставени във Варна, и вече се раздават на феновете. Заради огромният интерес Калинов възнамерява да поръча допълнителни бройки.

Това не е първи подобен жест към привържениците от страна на реализиралия се в чужбина лекар. В началото на миналата година той дари фенове с ретро фланелки на първия шампион на България – Владислав по случай 90-годишнината от спечелването на първата Царска купа. Тогава бяха раздадени 200 фланелки.