Германия връща мигранти

Новините

12-01-2016, 08:36

Снимка:

Нова ТВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Протест и контрапротест заради в Лайпциг заради бежанския наплив

Германия връща мигранти обратно в Австрия всеки ден от началото на месеца, информират властите във Виена. Голяма част от тях са без валидни документи. Други пък не са искали да подават молба за убежище в Германия, а се целят в скандинавските държави. Повечето хора, които са връщани обратно в Австрия, не са сирийци, а идват от Афганистан, Мароко, Алжир, информира още полицията в Австрия.

В същото време германският канцлер Ангела Меркел продължава да е под сериозно напрежение заради информациите за атаки от страна на бежанци срещу жените в Новогодишната нощ в Кьолн.

Около 2000 души пък се събраха в Лайпциг по призива на антиислямското движение ЛЕГИДА - местният клон на ПЕГИДА, за да протестират срещу бежанския наплив в Германия. Те призоваха Меркел да се оттегли и се обявиха срещу приема на бежанци. Хора се събраха и на контрапротест с искане за по-добро отношение към мигрантите. За осигуряване на реда бяха мобилизирани значителни полицейски сили с водни оръдия.

Към Европа и Германия се насочва много по-голяма бежанска вълна в сравнение с тази от 2015 година", това предупреждение отправи германският министър на развитието Герд Мюлер. "Само 10 на сто от тази вълна, която тръгна от Сирия и Ирак достигна до нашите граници. В тази вълна обаче има между 8 и 10 милиона души", каза още Мюлер пред Bild.