Черно море Порт Варна с домакинска загуба от Берое

Спорт

09-01-2016, 19:20

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци отстъпиха с 80:88 в зала "Христо Борисов"

Отборът на Черно море записа домакинска загуба срещу Берое в двубой от XIV кръг в Националната Баскетболна Лига. Пред собствена публика в зала "Христо Борисов" в морската столица варненци отстъпиха с 80:88.

Мачът започна с четири безответни точки на Николай Стоянов за Черно море, но след това, гостите от Стара Загора се активизираха и след силна серия, която дойде след успешни стрелби на Тодорович, Карамфилов и Гери, Берое се откъсна напред с 21:11. В оставащите 3:36 минути до края на първата четвърт „моряците” излязоха от дупката, в която бяха попаднали, и много бързо стопиха пасива си и дори поведоха – 27:26 след нови две точки на Стоянов.

Втората част премина в игра кош за кош, като двата тима си размениха лидерството общо пет пъти, като в края на полувремето старозагорци бяха по-съобразителни и това им позволи да се оттеглят на почивката в ролята на лидер – 44:41 след две точки на Гери.

Момчетата на Любо Минчев се завърнаха на терена крайно мотивирани да сложат точка на спора в този двубой още в третия период и преднината на гостите стана двуцифрена – 54:44, но в последните четири минути на частта баскетболистите на Черно море отново живнаха, а Нацкин, Маравич и Стоянов бързо върнаха тима си в играта – 56:59.

Берое отново пое инициативата на старта на заключителните десет минути и разликата в резултата в полза на гостите пак се покачи – 72:64. Черно море отговори със стрелби на Стоянов и Маравич, но „моряците” така и не успяха да доближат повече до съперника си и в крайна сметка победата замина за Стара Загора - 88:80.

Еврик Гери беше най-полезен за победителите – 27 точки, 8 борби, 5 асистенции и 5 откраднати топки, а Тихомир Желев и Александър Тодорович добавиха съответно по 18 и 12 точки. Николай Стоянова вкара 23 точки за варненци, а Никола Маравич приключи с 18 точки.