Седем дни не вдигат боклука във "Възраждане" (видео)

Мисия Варна

07-01-2016, 16:24

Снимка:

Varnautre.bg/ Гражданинът-репортер

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На сметопочистващата фирма не й достигали колите, съобщиха от районното кметство

Квартал "Възраждане" 1 е поредният район на Варна, в който контейнерите заприличаха на микросметища. След като градът потъна в сняг в неделния ден, много скоро контейнерите и пространствата около тях започнаха да се препълват с боклук, а недоволни граждани масово започнаха да публикуват фотоси на неприятните картинки.

Боклукът от "Възраждане" 1 не е извозван от седем дни, твърди Антон Кардашев, който живее в кооперация в района. "Вече не може дa се мине с колa по улицата, без дa прегaзиш някакви торби със смет", жалва се варненецът, който е заснел "пътните препятствия". От видеото става ясно, че улиците в района не са разчистени и от снега.

"Запознати сме с проблема. В целия район "Младост" се извършват ежедневни обходи и за констатираните пропуски, свързани със сметоизвозването се съставят съответните протоколи. Като контролен орган ще предложим да бъде санкционирана фирма "Санатит" заради нерегулярно извозване на битовия отпадък в последните няколко дни. Налагането на финансовите санкции е в правомощията на Община Варна", обясни кметът на район "Младост" Христо Христов.

Според получената от фирмата информация, една от причините за забавянето на сметоизвозването е проблем с автопарка, като се прави всичко възможно колите, които в момента не са в движение, да бъдат спешно отремонтирани", коментира още Христов.

Контейнери в центъра на града. Снимка: Анна Панкова