Харчили сме по-малко ток и през Новогодишните празници

Животът

05-01-2016, 10:48

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Заради топлото време в дните около Коледа отново беше регистриран спад в сравнение със същия период на 2014 г.

Близо 5% е било по-ниско потреблението на ток през периода 31 декември - 3 януари в сравнение със същите дни година по-рано. Това показват данните на Енерго про. За четирите почивни дни около Нова година общото количество консумирана електрическа енергия от клиентите на компанията е било близо 81 хил. мегаватчаса. През същите дни година по-рано са били потребени малко над 85 хил. мегаватчаса. Най-сериозен е спадът на потреблението в област Силистра. Единствено в област Разград се наблюдава по-висока консумация на електрическа енергия спрямо същия период преди година.

За разлика от миналогодишните празници, когато най-високо потребление беше отчетено в последните часове на 2014 г., сега консумацията на електроенергия е била най-голяма на 3 януари. Припомняме, че заради топлото време в дните около Коледа отново беше регистриран спад в потреблението на ток в сравнение със същия период на 2014 г.

Отчетниците на компанията са работили през празничните дни и са отчитали консумираната електроенергия по обичайния график, за да бъде спазен стриктно регламентирания срок за отчет в рамките на 31 дни.