Жълт код за лед утре във Варна

Животът

04-01-2016, 18:12

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще вали дъжд и заради отрицателните температури и съществуващата снежна покривка ще се образуват поледици

Предупредителен жълт код за поледица е обявен за утре във Варна. В жълто заради опасното метеорологично явление са оцветени още 5 области - Бургас, Добрич, Благоевград, Хасково и Ямбол.

Синоптиците предупреждават, че ще вали дъжд, като заради отрицателните температури и съществуващата снежна покривка ще се образуват поледици.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно, като е повишена вероятността за опасни метеорологични явления. Възможни са щети. Синоптиците съветват да се следи прогнозата за времето и да не се предприема неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от метеорологичните условия.

Според прогнозата през нощта южно от страната ще премине нов средиземноморски циклон, който отново ще доведе до усложняване на метеорологичната обстановка. Започналите от запад снеговалежи до сутринта ще обхванат страната. С повишаването на температурите обаче на места в Югоизточна България и по Черноморието снегът ще премине в дъжд. Именно там ще се създадат условия за поледици.

Валежите от запад ще започнат да спират бързо още утре преди обед. Най-късно ще спрат в Североизточна България.