21 пожара са гасили огнеборците през празничните дни

Крими

04-01-2016, 16:03

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Унищожени са коли, фургони, техника и имущество

21 пожара са гасили огнеборците през почивните празнични дни. Изгорели са коли, фургони, домакинско имущество, покривни конструкции. Няма пострадали.

През вчерашния ден е имало три сигнала за пожар. В 07:35 часа се е запалил "Форд", на пътя от Варна за Бургас. Причината за инцидента е късо съединение в двигателен отсек. Изгорял е целият автомобил. По-късно, около 15:20 часа, е получен сигнал за пожар в комина на къща на ул. "Маркови кули". Изгоряла е част от покривната конструкция.

В неделя пожарникарите са гасили и барака на ул. "Кокиче". Пламнала е заради късо съединение. Унищожена е техника и част от покрива.Седем са били пожарите през съботния ден. Още в 03:40 часа, е получен сигнал за огнена стихия в навес на жилищен комплекс в к.к Чайка. Причината - късо съединение във вътрешното тяло на климатик. Леко са обгазени две непълнолетни момичета и едно малолетно. Изгорели са 200 кв. м. покривна конструкция, мебели, домакинска и компютърна техника. На 2 януари огнеборците са гасили и пожар в комина на къща в Доброглед, електрическо табло на ул. "Андрей Премянов" в Бяла, товарен автомобил "Рено" в транспортна база в Провадия, коридор в склад на хранителен магазин в Слънчево, навес на къща в Обзор и "Ваз", паркиран на ул. "Орлов камък" в Горни чифлик, който е изпепелен.В първия ден на новата година е имало четири пожара. Горяло е избено помещение на къща на ул. "Васил Друмев", заради късо съединение във вентилатор. Заради паднала сигнална ракета или пиратка се е запалило заведение за бързо хранене на бул. "Вл. Варненчик". Унищожени са 20 стола и външни тела на климатици.

Заради техническа неизправност на газова бутилка е пламнал и частен дом във "Вл. Варненчик".

В последния ден на 2015-та пожарите също са били четири - изгорял е фургон в местност "Пчелина", изпепелен е "Фолкваген", който е бил паркиран на ул. "Найчо Цанов", както и "Мерцедес" на ул. "Кривненско шосе" в Провадия.Паднала сигнална ракета е и предполагаемата причина за пожар в помещение за ремонт на гуми на ул. "Царевец".