Довечера снегът преминава в дъжд

Животът

04-01-2016, 10:35

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В четвъртък максималните температури ще стигнат 11 градуса

През нощта по крайбрежието снегът постепенно ще преминава в дъжд и са възможни поледици. Това сочи прогнозата на НИМХ - филиал Варна за времето в Източна България вследващите дни. Ще духа умерен до силен вятър предимно от североизток. Ще е студено с преобладаващи минимални температури между минус 11 и минус 6 градуса, а по Черноморието от минус 2 до 3.

Утре ще остане облачно, но само по крайбрежието ще вали дъжд. Вятърът ще е умерен до засилен от североизток и едва привечер ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са от между минус 5 до 0 градуса във вътрешността и от 1 до 6 по Черноморието.

Вълнение на морето 3-4 бала. Температура на морската вода 5-8 градуса. За Варна минимална минус 2, максимална около 3 градуса.

През нощта срещу вторник ще е облачно и сняг е възможен само над крайните северозападни райони, но след полунощ ще вали дъжд над останалата част, а вятърът ще е умерен до засилен от юг-югоизток. През деня ще остане облачно и преди пладне ще превалява дъжд, а следобед ще е почти без валежи. Вятърът следобед ще се ориентира от запад-северозапад умерен до силен. Минимални температури от минус 5 до 0 градуса по крайбрежието от минус 1 до 4, максимални 0/5 по крайбрежието до 6-7.

Преди полунощ срещу сряда ще има променлива облачност, а след полунощ облачността ще се увеличи до значителна и призори ще превали дъжд главно над южните райони. През деня ще е облачно със слаб дъжд. Вятърът ще е умерен до засилен от югоизток. Температурите ще се повишат.

През нощта срещу четвъртък ще е облачно, почти без валежи със умерен до засилен вятър от юг-югоизток. През деня ще е облачно с валежи от дъжд по-значителни следобед. Вятърът следобед ще се ориентира от северозапад умерен до засилен. Минимални температури от минус 2 до 3 по крайбрежието до 5 градуса, максимални от 3 до 8 по Черноморието до 11.