Над 3000 румънци посрещат Нова година край Варна

Туризъм

31-12-2015, 14:37

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Хотелиерите засилват мерките за сигурност

Над 3 000 румънци ще посрещнат Новата година в хотелите край Варна. Общо 12 хотела край Варна отварят врати за новогодишната нощ. Хотелите предлагат три и четиридневни пакети, като цените им започват от 250 лева и могат да надхвърлят 500 лева, предаде Нова телевизия.

В един от тях за Нова година ще посрещна само румънски туристи, а пакетите "all inclusive"са изкупени още в края на лятото. "Пакетите, които предлагаме са тридневни и четиридневни, но основно гостите са избрали тридневния пакет", разказа Донка Грозданова, мениджър "Маркетинг и продажби" в хотела.

"Цените не са по-високи от миналата година и ако ги сравняваме с 2007 година и 2008 година при някои хотели се забелязва 50-60 евро по-евтини оферти", обясни Стоян Маринов от туристическата камара във Варна.

След терористичните нападения в Египет и Франция хотелиерите засилват и мерките за сигурност. Направени са допълнително обучение на охраната, инструктаж на служителите и е засилено видеонаблюдението.

"Ще наблюдаваме поведението на хората, които влизат в комплекса, ще внимаваме да няма изоставени багажи", съобщи Димитър Узунов, началник на охраната в един от хотелите.

Освен румънци в хотелите край Варна Нова година ще посрещнат и туристи от Израел. Същите хотели, които работят по Нова година ще отворят врати и за Великден. По данни на Варненската туристическа камара местата вече са напълно разпродадени.