97 бездомници са настанени в приюта

Животът

30-12-2015, 12:02

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Има възможност за още 10-15 човека

97 души са настанени към момента в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица във Варна, който се намира на територията на СУПЦ "Анастасия д-р Железкова”, съобщи директорът на дирекция "Социални дейности" при Община Варна Любомира Комитска. Има възможност за настаняването на още 10-15 души, при необходимост могат да се монтират и допълнителни легла.

550 са потребителите на Домашния социален патронаж. За новогодишните празници към храната, която се разнася по домовете, хората ще получат и пакети със суха храна. С финансова подкрепа от общината фондация "Вяра, Надежда и Любов" осигурява храна за 550 човека в районите "Одесос", "Приморски" и "Аспарухово", съобщи още Комитска.

Във връзка с понижаването на температурите снегопочистващите фирми имат готовност за реакция при снеговалеж – налични са необходимите машини, осигурени са инертни материали – луга, калциев хлорид. Осигурени са дежурни екипи, които могат да бъдат увеличени при необходимост, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване". Сформирани са комисии в петте района на Варна, които да осигуряват и контролират дейностите по зимната поддръжка.От общинското дружество "Градски транспорт" заявиха, че автобусите са подготвени за зимни условия, извършен е инструктаж на водачите, дружеството разполага с машини и пясък за почистване и обезопасяване на автопаркинга.