КПС Астери изпраща 2015 с 38 подобрени национални рекорда

Спорт

30-12-2015, 09:56

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненският клуб завоюва 365 медала през годината

Над 365 медала от официални международни състезания, включени в календара на Фина и национални първенства на Българска Федерация Плувни Спортове, спечелиха плувците на ПСК Астери през 2015 година. Състезателите от варненския клуб подобриха 38 национални рекорда, някои от които бяха с повече от 30 годишна давност.

Покриха 42 норматива за разширен състав на национален отбор както и 2 норми за кандидат майстор на спорта. От държавни лични отборни първенства състезателите на КПС Астери 4 пъти заеха 1-во място в България в комплексното класиране във възрастите 9-10 г., 11 г., 12 г.

Астери за 2-ра поредна година е в ТОП 10 - класиране за купа България с резултати постигнати на 25м и 50м басейн. Един от най - успешните и бързо развиващи се клубове в България заслужено заема челно място и в призовата тройка по резултати във Варна.

През 2015 година към екипа на КПС Астери се присъедини и един уникален човек, който със своите резултати в плуването години наред се е доказал като спортист и плувец от световна величина - Динко Юкич.

Годината завърши с новогодишно парти, придружено с много подаръци, добро настроение от постигнатите резултати и вяра в бъдещите големи успехи на малките звездички от Астери.