Откраднаха медни листове от покрива на кукления театър (обновена)

Крими

28-12-2015, 10:53

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В момента техническият директор на театъра Косьо Костадинов установява на място причинените щети

В две поредни нощи вандали са откраднали медни листове от покрива на Държавен куклен театър Варна. Полицията е информирана още след първата кражба и е дошла на място вчера, но тази нощ наглите крадци са задигнали още медни листи.

В момента техническият директор на театъра Косьо Костадинов установява на място причинените щети.

Откраднати са покривни медни облицовки по цялото протежение на една от фасадите на емблематичната за морския град историческа сграда – паметник на културата. Тази част от покрива се намира точно над салона и кражбата създава непосредствена опасност за електрическите системи. Задигнати са и водосточни медни тръби, и дори тъй наречените медни "рибни люспи" от изящната кула на сградата.

Въпреки случилото се няма да бъдат отлагани представления, следващото е на 9 януари 2016 година. Не е ясно колко средства ще са необходими за възстановителните дейности, но вече има фирми, които са предложили да съдействат, стана ясно от думите на Вера Стойкова, директор на кукления театър. Тя разкри, че вандалите са стигнали до покрива, като първо са се качили върху служебния микробус.