Гастрольори, обрали вила на Манастирски рид, дочакаха ефективни присъди

Крими

22-12-2015, 17:23

Снимка:

Google Street View

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Осъдиха тримата младежи две години след кражбата

Различни по размер наказания наложи Варненският районен съд на трима младежи, извършили в съучастие кражба на вещи от вила в местност Манастирски рид. Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие. 24-годишният Г. Тодоров от Ракитово, 20-годишният Д. Асенов от Раднево и 21-год. К. Енчев от Стара Загора бяха признати за виновни, че в съучастие като съизвършители и при повторност на 14 септември 2013 година, чрез повреждане на затварящ механизъм на прозорец, проникнали във вилен имот и отнели чуждо имущество на обща стойност 1767 лв.

Преди обед на посочената дата подсъдимите се разхождали в района на вилната зона в местност Манастирски рид край Варна и след като не забелязали движение на хора в имота, решили да прескочат оградата, да проникнат във вилата и да подберат вещи, които могат да изнесат и лесно да продадат. Те със сила упражнили натиск върху механизма на прозорец от първия етаж и той се отворил. Младежите взели от вилата LCD-телевизор, видеокамера и лаптоп с чанта към него, като всичко откраднато заложили в различни заложни къщи. Впоследствие по оставените на местопроизшествието дактилоскопни следи били установени извършителите.

Тримата младежи имат предходна съдимост. На 24-годишният Г. Тодоров, след редуциране на наложеното му наказание с 1/3, съдът определи наказание от 8 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно в затвор при първоначален строг режим. На 20-годишния Д. Асенов и 21-годишния К. Енчев, отново след редуциране, бяха наложени също ефективни наказания – по 1 година и 8 месеца затвор при строг режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.