Издирваната Ивайла е изчезвала няколко пъти

Крими

22-12-2015, 09:59

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Издирва се 13-годишната Ивайла

13-годишната девойка се е тровила и с хапчета

2-3 пъти е бягала от дома си 13-годишната Ивайла Руменова Иванова от Игнатиево, в неизвестност от 12 дни, съобщи БЛИЦ. Седмокласничката, която полицията обяви за издирване в понеделник, излязла на 9 декември от дома си в град Игнатиево, Аксаковска община и от тогава никой не знае къде е.
Девойката, която учи в СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Аксаково, не за пръв път изчезва от дома си. "Случвало се е и преди – на 2-3 пъти. Последния път я откриха в Любен Каравелово. Беше забегнала там с едно комшийско момче, което си пада малко наркоманче, пуши трева", разкриват източници на БЛИЦ.

Ивайла е дете на разведени родители, като след раздялата им останала да живее при баща си Румен. "Той живее с друга жена, малко повече си пийва… Майка й Миглена пък е с един бургуджия, от когото има още две деца. Ивайла не иска да живее при нея и даже майка й се заканвала, че ще я даде в дом", разказват местни. И добавят, че за Ивайла най-вече се грижела баба й по бащина линия, която работела в чужбина и й пращала пари.

Хора от Игнатиево споделят, че очевидно средата на 13-годишното момиче не е особено читава, защото се знаело, че освен предишни бягства, имало и случай, когато се нагълтала с хапчета. За разлика от последното бягство, когато била с 18-годишния комшия, този път за последно Ивайла била забелязана с няколко други момчета.

"Майка й и баща й са много притеснени. И двамата правят всичко възможно да я намерят. Миглена постоянно й звъни, но телефонът й е изключен", обясняват нашите източници. Те са на мнение, че вероятно става въпрос за любовна история. Макар че въпросното комшийско момче казало на майка си, че не знае къде е Ивайла, самата тя подозира, че по всяка вероятност момичето и сина й са някъде заедно.

Кметицата на Игнатиево – Сия Кадиева, разбрала за изчезването на 13-годишната девойка, след като тя бе обявена за издирване и информацията се появила в медиите. "Сия веднага тръгна да разпитва из града, срещна се и с родителите. Вече и тя се включва в издирването на Ивайла и ще разговаря с другите кметове в общината – да разузнаят да не би момичето да е из техните населени места", разказа човек от Игнатиево.

Припомняме, че от ОД на МВР в морската столица разпространиха до медиите описание на момичето. Ивайла е на видима възраст 13-15 години, средна на ръст, нормално телосложение, бяло лице, тъмна дълга права коса, кафяви очи.

Полицията апелира към всеки, който има информация за местонахождението й, да се обади на спешен телефон 112 или в най-близкото подразделение на МВР.