Майор Стоянов лъже пенсионери

Крими

21-12-2015, 13:40

Снимка:

@pixabay

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Бъдете особено внимателни към всякакви лица и обаждания, при които ви искат пари

79-годишен е измамен по телефона. В петък, около 11 часа, му се обадил мъж, представил се за майор Стоянов от МВР и обяснил, че в момента се извършва полицейска операция по залавяне на телефонни измамници. Казал, че за да бъдат заловени измамниците възрастният мъж трябва да събере всички пари в дома си, да ги сложи в торбичка и да ги хвърли през терасата, за да може, като дойдат извършителите да ги вземат, да бъдат задържани от разположените в близост цивилни полицейски служители. Пенсионерът изпълнил указанията – сложил в торбичка около 1350 лв. и я хвърлил през терасата. 

ОДМВР – Варна предупреждава гражданите, че методи като гореописания, не се ползват от полицейските служители. Апелът е да бъдем особено внимателни към всякакви лица и обаждания, при които ни искат пари и то на ръка, да не се доверяваме и да сигнализираме своевременно на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

Жертва на телефонна измама е станала и 69-годишна жена от Варна. Също в петък, около 20:30 ч. измамници по телефона обяснили, че дъщеря й е пострадала тежко при токов удар, налага се животоспасяваща операция и трябва да бъде транспортирана в "Пирогов" с хеликоптер, но тази услуга се заплаща от близките. На автобусна спирка в "Чайка" жената предала 2000 лв. на непознат мъж.