На пазар: Бананите и мандарините поевтиняха

Парите

18-12-2015, 15:44

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вдигнаха цените на пипера и тиквичките

По-евтини банани и мандарини могат да си купят варненци в края на седмицата, показва справка на цените по пазарите. Докато преди дни плодовете се търгуваха съответно за 2 и 1,30 лева за килограм, то сега струват по 1,80 и 1,20 лева. Тиквата все още върви по 0,80 лева, крушите са по 1,60 лева. Ако ви се хапват ябълки и портоколи, трябва да отделите поне 2,30 лева за килограм от двете.

Най-евтино зеле – за лев за килограм може да се намери на Централния пазар и на този във "Владиславово". Почти няма промяна в цените на доматите и краставиците, които се предлагат на цени от 1,50 и 1,60 лева за килограм. За сметка на това цените на пипера и тиквичките са по-високи – 3,20 лева за кило. По толкова върви и патладжанът.

На рибната борса по-изгодно може да се купи пъстърва – за 8,50 лева. По 7 лева вървят щуката, мряната и сулката. По 5 лева са кефалът, шаранът и барбуната. На-евтина е цацата, която се предлага за 2 лева за кило. Най-евтините елхички на пазара са по 20 лева, а най-скъпите - 100 лева.

Зеленчуци и плодове на всички пазари

Още плодове, зеленчуци, гъби и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар