Мега авария наводни две улици

Животът

17-12-2015, 18:30

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Водата се лее цял ден, ВиК не я спрели

ВиК-авария пред жилищен блок наводни ул. "Г. Раковски" и ул. "Пирин" във Варна. Повредата е възникнала пред най-горния вход на блока до социалния център на ул. "Г. Раковски". Водата тече надолу по улицата, като е заляла и почти цялата ул. "Пирин". Така се налага пешеходците, които искат да я пресекат, да газят в калната вода. В момента на мястото на аварията е багер на ВиК, а малко по-рано от там си е тръгнал авариен екип, предаде репортер на Varnautre.bg.

Аварията е възникнала сутринта, разказа живуща във входа. По думите й в района доста често стават повреди."Вик не сменят тръбата, кърпят плюнка, а водата тече постоянно", разказа възмутената гражданка, която е подала няколко жалби. Тя уточни, че въпреки аварията, която възникнала в 6 часа сутринта, водата не е била спряна.

"Не стига, че я оправят чак сега, а цял ден водата тече - измихме два булеварда с нея, а сега ще я и платим", каза още жената.

Според работниците, които са на мястото на аварията, водата вече е спряна в цялото каре. По думите им водоподаването ще бъде възстановено до 2-3 часа. На въпроса защо водата продължава да се излива в изкопа и да наводнява улиците служител на водоразпределителното дружество отговори "ами това е от тръбата".