"Служители" на Енергото искат да събират сметки за ток

Крими

17-12-2015, 15:23

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов тип измама – "служители" на Енергото искат лични данни

Сумите се плащат само на каси, припомнят от компанията

Неизвестни лица се представят за служители на Енерго-Про и искат от клиенти да заплатят месечната си сметка за ток, предупредиха от дружеството. За измамата алармирали граждани. Те получили обаждане от неизвестни, които се представили за служители на електроразпределителната компания и се опитали да убедят хората да платят сметката си за електрическа енергия в брой на адреса. Схемата не се осъществила, защото гражданите уведомили за телефонното обаждане служители на компанията и разбрали, че е направен опит да бъдат подведени.

Компанията не изпраща служители по домовете на клиентите си, за да събират дължими суми за консумирана електрическа енергия. Това е в разрез с възприетите практики на дружеството. Всеки клиент може да заплати сметката си за електроенергия в брой само на касите на Енерго-Про, Български пощи, Информационно обслужване или EasyPay. След извършване на плащането, то се регистрира в системата на компанията и на клиента задължително се издава съответния платежен документ. Допълнителните услуги, които се предлагат, могат да се заплатят единствено в Центровете за обслужване на клиенти.

Компанията предоставя възможности и за безкасово покриване на задълженията, като по този начин се спестява време и се ограничават случаите на пропуснато плащане