Зам.-областният управител на Варна от ДСБ подаде оставка

Животът

17-12-2015, 13:00

Снимка:

Областна администрация-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зам.-областен управител от ДСБ запазва мълчание за евентуална оставка

Цветомир Петров застава зад позицията на националното ръководство на партията

Заместник-областният управител на Варна от ДСБ Цветомир Петров подава оставка. Това обяви самият той на среща с медиите. Петров обясни, че застава зад позицията на националното ръководство на партията, което взе решение да снеме политическото си доверие от управлението на страната и което го е предложило за поста.

Заместник-областният изрази съжаление, че партиите в РБ не са успели да постигнат единна позиция и са одобрени поправки в Конституцията, различни от тези, които са договорени и под които 180 депутата са положили подписите си. „Ние поставихме на първо място съдебната реформа. Фактът, че днес на улиците са излезли представителите на Темида, говори само за едно - нужна е истинска, а не псевдореформа”, заяви Петров и допълни, че битката за правосъдието е тежка, а враговете в лицето на мафията и корупцията са много силни.

Припомняме, че след бламирането на съдебната реформа и оставката на правосъдния министър Христо Иванов, лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че минава в опозиция, но остава в парламентарната група на РБ. Малко по-късно партията реши да остане в Реформаторския блок до 13 март 2016 г., когато ще се проведе национално съвещание, на което ще се вземе решение за бъдещата й политика.

Преди дни пък чрез социалната мрежа председателят на ДСБ-Варна Васко Василев отправи призив за оставки. "ДСБ категорично трябва да излезе от РБ и да стане силна "дясна" опозиция. Всички членове на ДСБ в управлението на всички нива, трябва да излязат от властта или от ДСБ. Това са трудни и нестандартни решения, но за много хора единствената останала надежда за нормална политика", написа местният политик.