Приемат документи за лични асистенти и в "Аспарухово"

Животът

16-12-2015, 13:54

Снимка:

live.varna

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

До 18-ти декември се подават заявления за длъжностите социален работник, медицинска сестра, психолог и рехабилитатор

До 8 януари 2016 година в административната сграда на район "Аспарухово" се приемат молби за лични асистенти и ползватели на услугата. В срок до 18 декември се подават заявления за длъжностите социален работник, медицинска сестра, психолог и рехабилитатор. Дейностите са по проект "Комплексни услуги за достоен и независим живот" на районната администрация и Министерство на труда и социалната политика, финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

За ползватели на социалната услуга "Личен асистент", могат да кандидатстват лица с увреждания и лица над 65 г. в невъзможност за самообслужване. 15 лица ще бъдат обгрижвани в домашна среда и още 200 души - в създадения за целта Център за предоставяне на комплексни услуги. От месец март 2016 г. към проекта ще се влеят още 32 души от проект "Нови алтернативи".

Срокът за изпълнение на договора е 20 месеца.

Пълна информация за конкретните цели и дейности на проектното предложение, както и за формуляри и срокове за кандидатстване можете да се намерят на сайта на Район "Аспарухово": www.asparuhovo.bg, подменю "Личен асистент" и на място в районната администрация.