Грабител, пребил жена, хитрува пред съда, за да напусне ареста

Крими

15-12-2015, 14:15

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Въпреки твърдението на рецидивиста, че не е автор на грабежа, днес Апелативният съд, го остави зад решетките

Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на Петър Станчев, разследван за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, против определение на Окръжен съд Варна от миналия понеделник, с което е бил задържан под стража. Втората съдебна инстанция потвърди постоянния арест на 35-годишния обвиняем.

Разследващите установили, че само два месеца преди да изтече изпитателния срок на последното му осъждане (от 2009 година), на 5 декември тази година Станчев нахлул във вилата на пострадалата жена в курортна зона край Варна. Със заплахи за живота и удари, с които сломил съпротивата й, той ограбил лични вещи – лаптоп, мобилен телефон, старинни монети, накити и др. Част от тях полицаите открили в джоба на обвиняемия и в дома му при първите процесуално – следствени действия. Пострадалата жена, която сигнализирала органите на реда разпознала по-късно грабителя.

Въпреки твърдението на Петър, че не е автор на грабежа, днес Апелативният съд във Варна потвърди наличието на обосновано предположение, че той е съпричастен към тежкото престъпление, което законът наказва със затвор от 5 до 15 години. Събраните до настоящия момент данни, материали, свидетелски показания и други са в подкрепа на този извод. И този съд споделя заключението, че многократно осъжданият Петър може да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване, ако е с по-лека мярка процесуална принуда.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Петър Станчев, разследван за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив не подлежи на обжалване.