Зам.-областен управител от ДСБ запазва мълчание за евентуална оставка

Животът

15-12-2015, 13:55

Снимка:

Областна администрация-Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Цветомир Петров е взел решение още миналата седмица, обявява го до дни

Подаването на оставка е лично решение. И аз чакам от местното ръководство на ДСБ във Варна оставка за провала на изборите. Така че то не може да бъде морален съдник. Така заместник-областният управител от ДСБ Цветомир Петров коментира призива на председателя на варненската структура на тъмносините Васко Василев всички членове на партията в управлението на всички нива да излязат от властта или от ДСБ.

Петров е взел решение още миналата седмица и го е свел на вниманието на националното ръководство на ДСБ, от което е и излъчен за поста на заместник-областен управител. Позицията му е представена и пред председателя Радан Кънев. Заместник-областният управител обаче възнамерява да сподели решението си на нарочна пресконференция в Областна администрация, каквато планира да даде до дни.

Председателят на ДСБ-Варна Васко Василев отправи призива за оставки вчера чрез социалната мрежа. "ДСБ категорично трябва да излезе от РБ и да стане силна "дясна" опозиция. Всички членове на ДСБ в управлението на всички нива, трябва да излязат от властта или от ДСБ. Това са трудни и нестандартни решения, но за много хора единствената останала надежда за нормална политика", написа местният политик.

Също вчера, пак чрез социалната мрежа, намерението си да напусне обяви областният управител на Сливен от ДСБ Димитър Сяров.

Междувременно днес бе взето решение ДСБ да остане в Реформаторския блок до 13 март 2016 г.,  когато ще решават на националното си съвещание дали да прекратят членството си в него. Радан Кънев обяви, че макар и в опозиция, остава част от парламентарната група на Реформаторите, а по-голямата част от РБ потвърди подкрепата си към петимата министри, излъчени от блока.