Одесос получи покана за Шампионската лига по плажен футбол

Спорт

14-12-2015, 15:52

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Одесос е шампион на България за втора поредна година

На европейската сцена Одесос ще се изявява за втори път, след като на миналогодишното издание записа исторически успех за България

Шампионът на България по плажен футбол Одесос получи официална покана да представлява България в Шампионската лига по плажен футбол. Европейската федерация ще организира това мероприятие за четвърта поредна година, като събитието ще се проведе от 23-и до 29-и май в Катаня, Италия.

Форумът събира на едно място най-добрите играчи на Стария континент, както и голяма част легионери от Бразилия и други държави със силен плажен футбол.

Сред съперниците на Одесос ще бъдат шампионите на големите първенства в Европа, като до 18 април всички отбори, поканени за този форум, трябва да потвърдят участие.

Предстоят уточняване на всички детайли по подготовката на отбора и пътуването за турнира. Най-титулуваният български тим трябва да пристигне в Катаня на 21 или 22-и май, а ден по-късно варненци ще направят и първа тренировка на италианска земя.

На европейската сцена Одесос ще се изявява за втори път, след като в миналогодишното издание на Шампионската лига записа исторически първи успех за България, надигравайки с 6:5 испанския шампион Бала Азур. Илиян Димов донесе успеха на своите след ефектна задна ножица буквално в последните секунди на срещата.