От Черно море Порт Варна обясниха защо са закъсали с парите

Спорт

13-12-2015, 13:41

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ръководството е готово да предаде управлението на клуба

Ръководството на БК "Черно море" Порт Варна разпространи отворено писмо до медиите.

Публикуваме го без редакторска намеса:

По повод коментарите за финасовото състояние на клуба ръководството излага следното:

Основният спонсор Порт Варна е коректен в изпълнението на договорните отношения с баскетболен клуб "Черно море". Използваме повода, за да изразим нашата благодарност. Бюджетът за 2015-2016 година бе изготвен с очаквани приходи от още два спонсора. За съжаление от тези два спонсора в касата на клуба до този момент не е получен и един лев. Това доведе до тази патова ситуация. Имаме спонсор, а не можем да изпълняваме поетите ангажименти. Какви са изходите от тази изключително тежка ситуация?

Според нас има два изхода.

Първият е да намерим спонсори, които да обезпечат дефицита. В тази насока работим цяла есен. Засега усилията ни нямат резултат.

Вторият изход е да предоговорим месечните възнаграждения като подходим индивидуално. Това през годините го изстрадаха много наши колеги от други клубове. Състезателите имат друг манталитет. Така че едни ще ни напуснат, други ще останат. Това е положението. И тук място за сантименти няма. След като сме те селектирали този сезон, значи сме преценили твоите качества на спортсмен. Просто такова е положението сега.

Да не забравяме, че в клуба има школа за подрастващи, която се състои от 6 отбора, всеки със собствен календар, като финансовото измерение е 28 процента от бюджета на клуба.

Ръководството на БК "Черно море" поема изцяло отговорността за състоянието на клуба. Официално заявяваме, че сме готови да предадем управлението на клуба, ако се появят подходящи кандидатури.

Баскетболен клуб "Черно море" е с традиции в българския баскетбол и се нуждае от сериозно отношение към него, а не дали отборът пътува в деня на срещата. И във великата NBA пътуват понякога така.

Симеон Варчев-президент на БК "Черно море"