Черно море вече в зимна ваканция

Никола Спасов събира отбора на 6-и януари

Черно море вече е в зимна ваканция. След мача с Лудогорец, завършил 0:2 на "Тича", Никола Спасов разпусна отбора. Първото занимание на тима ще е на 6-и януари, като наставникът на "моряците" заяви, че за определени футболисти почивката ще е по-дълга с няколко дни.

За момента освободените футболисти са четирима - Вареа, Марчин Буркхардт, Вилян Бижев и Жиньо. От тима си тръгва и третият вратар Илия Николов, на който договора му с варненци изтича в края на годината и няма да бъде подновен.

Относно селекцията Никола Спасов сподели, че се надява тя да бъде по-добра от тази през лятото, с по-качествени футболисти. След Нова година с отбора трябва да започнат поне трима нови играчи, като останалите попълнения ще бъдат избрани след като минат пробен период по време на зимната подготовка.

Все още не се знае на 100% дали Черно море ще бъде на лагер в Турция. Повече яснота се очаква през следващата седмица, когато варненци трябва да вземат окончателно решение дали ще ходят на подготовката в южната ни съседка.