Черно море падна от Лудогорец във Варна

"Моряците" отстъпиха с 0:2 пред шампиона в последния си мач за 2015 година

Отборът на Черно море завърши 2015 година с домакинска загуба. Пред собствена публика "моряците" отстъпиха на шампиона Лудогорец с 0:2, в мач от 20-ия кръг на "А" група.

Първата чиста ситуация в мача бе за Черно море. В 9-ата минута Мехди Бурабия излезе сам срещу Владислав Стоянов, който закъсня да излезе, но футболистът на "моряците" пропусна да се разпише. Секунди по-късно отбранителният вал на "орлите" се пропука елементарно за втори път. Матиас Курьор остана очи в очи със стража на българския шампион, но този път Стоянов се намеси добре и затвори ъгъла, и по този начин предотврати чист гол.

В 24-ата минута Марселиньо можеше да отбележи, но не успя да овладее кълбото в близост до вратата на домакините. При тази ситуация бранител на "моряците" се опита да изчисти и за малко да си отбележи автогол.

Черно море даде своя отговор в 34-ата минута, когато Симеон Райков отправи силен удар по диагонала, но Стоянов бе заел добра позиция и изби.

В 41-ата минута Натанаел центрира към Кешеру, който стреля с глава, но Георги Китанов демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

Четири минути след подновяването на играта Джонатан Кафу бе изведен сам срещу вратаря от Марселиньо и не сгреши. Малко след това Лудогорец стигна до втори гол. В 62-ата минута Светослав Дяков намери Марселиньо в наказателното поле, който без да се бави с глава подаде към Клаудио Кешеру. Таранът на "орлите" овладя и с ефектен удар опъна мрежата за 2:0. В 68-ата минута Вандерсон изведе Марселиньо на удобна позиция. Бразилецът се опита да изненада Китанов с едно докосване, но ударът му се оказа твърде слаб.

В 79-ата минута Кулибали пропусна да се разпише с глава от 2-3 метра. Стоянов за пореден път предпочете да стои на голлинията вместо да излезе при центриране, но за сметка на това демонстрира невероятен рефлекс и спаси.

Съставите

Черно море: Китанов, Д. Георгиев, Кулибали, Стенио, Венков, Клок, Бурабия, Расим (52-Петков, 77-Васев) Еуженио 77-(Буркхардт), Райков, Курьор

Лудогорец: Вл. Стоянов, Витиня, Натанаел, Моци, Керчев (14-Терзиев), Дяков, Лукас Саша (71- Анисе), Марселиньо, Кафу (87-Лукоки), Вандерсон, Кешеру

Съдии: Никола Попов, Веселин Мишев, Иво Колев

Жълти картони: Кулибали, Райков, Венков/Витиня

Стадион "Тича", 4000 зрители