Условна присъда за дядо, пребил съсед със сопа

Крими

10-12-2015, 18:47

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Спорът възникнал заради кози

Районният съд наложи на пенсионер от Игнатиево наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години, за причиняване на средна телесна повреда.

67-годишният И. Ангелов бе признат за виновен в това, че на 3 септември 2014 г. в землището на град Игнатиево, вследствие нанесени удари с дървена сопа, причинил на свой съсед средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на кост на левия лакът, обусловило трайно затруднение в движението на крайника за период от около 3 месеца. Подсъдимият отдавна имал пререкания с пострадалия във връзка с подозрения, че пуска неправомерно козите си в негов имот и така му унищожава насаждения. Това бил и конкретния повод за саморазправата на 3 септември.

67-годишният И. Ангелов е с чисто съдебно минало.Той бе осъден да заплати на пострадалия обезщетение от 500 лв. за претърпените неимуществени вреди, държавната такса върху уважения граждански иск, както и сторените по делото разноски. Съдът възложи още на районния полицейски инспектор по местоживеенето на подсъдимия да полага възпитателни грижи спрямо Ангелов през изпитателния срок на осъждането му. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.