Черно море на колене пред борещия се за спасение Пирин

"Моряците" изиграха най-слабия си мач от началото на сезона след 0:4 в Благоевград

Отборът на Черно море записа тежка загуба с 0:4 при гостуването си на Пирин, в мач от 19-ия кръг на "А" група. На стадион "Христо Ботев" в Благоевград "моряците" яха тотално надиграни от борещия се да не изпадне тим на Наджи Шенсой, като на моменти дори изглеждаха доста жалки на терена.

Никола Спасов заложи на познатата схема 4-2-3-1, като от мача с Литекс треньорът направи само една промяна. На мястото на Марк Клок двубоя започна Тодор Паланков, който заедно със Стенио връзваха играта в средата на терена. Пред Китанов в центъра на защитата си партнираха Траян Траянов и Стефан Станчев. Мишо Венков и Дани Георгиев бяха на двата бека, а по крилата атакуваха Педро Еуженио и Симеон Райков. На върха на атаката бе Матиас Курьор, а зад него Мехди Бурабия.

Домакините от Благоевград започва доста активно срещата, като играчите на Наджи Шенсой упражниха преса в половината на Черно море.
В 18-ата минута Стефан Станчев се сблъска с Маркиньос и се строполи на земята в безсъзнание. Веднага на терена се появи линейка, с която Станчев бе откара в спешния център в Благоевград. На неговото място в игра се появи малиецът Мамату Кулибали. Първата по-опасна ситуация за Черно море дойде в 27-ата минута, когато Бурабия навлезе в пеналта и центрира, но Костов пресече умело и предотврати гол.

В 32-ата минута халфът на Пирин Янко Сандански откри резултата, след страхотно заучено положение и хвърли в луда радост Шенсой и феновете на "орлетата". Топката беше центрирана от корнер, играч пропусна и от задна позиция Сандански с точен удар не остави никакъв шанс на Георги Китанов.

Попадението окрили домакините, които секунди по-късно бяха близо до втори гол. След пробив отляво топката бе върната към Маркиньос около точката на дузпата, който стреля в движение в далечния ъгъл, но Китанов с крак успя да избие. Последва нов изстрел на Антон Костадинов, който срещна тялото на бранител.

Веднага след това халфът Тодор Траянов получи пас отдясно в наказателното поле, направи две лъжливи движения и от малък ъгъл промуши топката между краката последователно на Мишо Венков и Китанов за 2:0. В продължението на първата част Мартин Тошев шутира с левия крак, но ударът му мина над напречната греда.

Втората част започна с трети гол за домакините. В 48-ата минута Мартин Тошев направи мощен пробив отдясно и нахлу в наказателното поле, центрира ниско по тревата, Китанов парира удара, но топката се отклони в крака на Дани Георгиев и влетя в мрежата за 3:0.

"Орлетата" продъжиха да се забавляват на терена. Бразилецът с български паспорт Маркиньос чукна с пета към Тони Тасев в наказателното поле, но центрирането му беше изчистено.

Първата опасност пред вратата на Краси Костов за втората част дойде в 63-ата минута. Мишо Венков шутира от малък ъгъл, но вратарят изби в корнер. Малко след това домакините стигнаха до четвърто попадение. Голмайсторът на Пирин Мартин Тошев направи резултата 4:0, след като бе изведен очи в очи с вратаря Китанов и елегантно го прехвърли, с което оформи и крайния резултат. 

Пирин – Черно море 4:0

Голмайстори: Сандански (32), Траянов (44), Д. Георгиев (48-автогол), Тошев (74)

Пирин: Костов, Дюлгеров, Николов, Сандев, Башлиев, Сандански, Костадинов (64 Наков), Траянов, Маркиньос (76 Благов), Тасев, Тошев (79 Хаджииванов)

Черно море: Китанов, Георгиевя Станчев (26 Кулибали, 46 Ж. Петков), Тр. Траянов, Венков, Паланков, Стенио, Бурабия, Райков, Еуженио (73 Бижев), Курьор

Съдия: Владимир Вълков

Жълти картони: Тасев; Траянов, Ж. Петков, Бурабия

Стадион: "Христо Ботев"